Sectorplan in de media

Het sectorplan ‘Aan het werk in de sectoren Schilderen & Onderhoud en Afbouw’ in het nieuws

Het sectorplan ‘Aan het werk in de sectoren Schilderen & Onderhoud en Afbouw’ was één van de eerste van vele plannen die door het ministerie werd goedgekeurd. Lees hier het nieuwsbericht van de rijksoverheid over de maatregelen in het goedgekeurde plan.

Bron: Rijksoverheid

Tijdens de looptijd van de sectorplannen wilde Minister Asscher graag uit de mond van mensen op de werkvloer vernemen hoe het met de sectorplannen in de diverse branches liep. Daarom werden in februari 2015 werknemers en werkgevers uit verschillende sectoren uitgenodigd op het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid. Lees hier over de leerlingschilder die met de minister sprak over de maatregelen in de sector.

Bron: Schildersvak

Op 14 september bracht de Stuurgroep van het sectorplan samen met vertegenwoordigers van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bezoek aan het Vakcentrum Schilderen, Stukadoren en Afbouw en Onderhoud in Den Bosch. Hier werden de praktijk aanvullende scholing voor schilders- en stukadoorsleerlingen uitgevoerd met als doel extra leerwerkplekken en dus instroom te creëren. Lees hier wat NOA schrijft over dit bezoek en de voortgang van de uitvoering van het sectorplan.

Bron: Noa

In november 2015 publiceerde Asscher de resultaten van het eerste deel van de sectorplannen en beoordeelde hij dat de uitvoering van de plannen goed op weg is. Maar is dat wel zo? Nieuwsuur duikt in de cijfers en kijkt in hoeverre de doelen van de sectorplannen zijn gehaald. Lees en kijk hoe er aandacht is voor het sectorplan ‘Aan het werk in de sectoren Schilderen & Onderhoud en Afbouw’.

Bron: NOS